STILTE  BELEVEN

 

Voor veel mensen is de stilte onwennig en soms zelfs beangstigend omdat we het gewoon niet meer gewend zijn. Ieder stiltemoment wordt tegenwoordig meestal opgevuld met woorden, muziek, etc. ...kortom allerlei afleidingen.

Er zijn maar weinig plaatsen in de natuur waar echte stilte nog ervaren kan worden.

 

Voor onze innerlijke wereld is de kracht van de stilte heilzaam

 

Ieder van ons wordt op vroege leeftijd naar school gebracht waar we leren om te denken. Vele jaren op de schoolbanken doorbrengen, maakt dat we onze gedachten sterk ontwikkeld hebben. Maar het contact met onze binnenwereld is minstens even belangrijk, om evenwicht te behouden en te voelen wat goed voor ons is.  Dit zijn we helaas vaak kwijtgeraakt waarbij we nauwelijks nog in staat zijn om onze lichaamssignalen te herkennen.

Totdat er op een dag iets gebeurt waardoor je wereld stil komt te staan. Vaak is dat het moment voor een reorganisatie. Het wakker worden van het individu maakt dat er inzichten en opheldering komen die het leven grondig herzien.  

 

Wanneer de stilte spreekt, zijn woorden overbodig

 

De verhalen van onze gedachten maken dat we uit het hier en nu gehaald worden waardoor we het contact met de rest van ons lichaam missen.      Tijdens stiltewandelingen gaan we bewust contact maken met onze ademhaling en proberen we ons los te koppelen van gedachten.

 

Natuuractiefbeleven biedt op regelmatige basis wandelingen aan. Deze wandelingen gaan door in grenspark  " de Kalmthoutse heide".             

De klemtoon ligt op stilte, aandacht en rust.

 

Stilte is essentieel om werkelijk in verbinding te komen met jezelf 

Stilte