MIJN PASSIE

 

Patrick Fasseur

Mijn naam is Patrick Fasseur.  Ik ben de trotse vader van Anouk en Laura en leef nu ruim 25 jaar samen met mijn partner Sonja.  Mijn passie is de natuur.  Ik houd van het buitenleven; de bomen, planten, dieren en alles wat leven is.  Ik ben er mij bewust van dat wij mensen niet zonder de natuur kunnen bestaan.  Ik voel mij dan ook heel erg dankbaar dat ik hieraan mag deelnemen. Door samen te werken met de natuur voel ik mij meer verbonden, gesteund en geïnspireerd.

Leven in het ritme van de natuur maakt mij gelukkig.  Vaak voel ik mij verwonderd wanneer we opnieuw in een volgend seizoen terecht komen. Van zaaien tot oogsten, van winter naar zomer. Telkens weer is het genieten van al wat zij ons te bieden heeft.

Ik vind het boeiend om te ervaren dat meewerken met de natuur voordelen heeft waar ik eerder niet bij stil had gestaan.  Alles in de natuur heeft zijn rol en betekenis. Zo kan de vogel niet leven zonder de worm, en kan de worm niet bestaan als de mens niet respectvol omgaat met de grond waarin de worm leeft.    Daarom is het zo belangrijk om op een bewuste manier met haar samen te werken.

De natuur beleven kan dichtbij huis zoals in je eigen tuin.  Of in een nabijgelegen natuurgebied.            Lokaal is er meer te zien dan we zouden kunnen denken. Natuurlijk heeft de wereld zoveel andere mooie plekken om te bewonderen. Maar waarom zouden we uren reizen als er bij ons nog zoveel te ontdekken valt.    

De natuur heeft mij tevens geïnspireerd om mij te verdiepen in het Keltisch jaarwiel.  Acht keer per jaar kunnen we stilstaan bij een moment waarin onze voorouders de natuur vierden. Van Samhain over Beltane, jaar in en jaar uit.  Deze feesten zijn we in de loop van de eeuwen kwijtgeraakt en wens ik graag weer meer onder de aandacht te brengen.

Ik voel mij geïnspireerd om mijn ervaringen te delen met iedereen die zich hiertoe aangesproken voelt.  Hoe meer mensen inzien hoe mooi de natuur is, hoe meer de natuur zal gerespecteerd worden om wat zij is.