MIJN NATUUR 

 

Patrick Fasseur

Ik groeide op in een gezin waar oog was voor de natuur. Mijn ouders hadden een aardbeien bedrijf waar ik vaak in mee hielp. Als kind speelde ik veel buiten. Doordat ik enig kind was speelde ik veelal alleen en had ik onzichtbare vriendjes waar ik mijn creatieve gedachten bij kwijt kon.

Opleiding

De grootste opleiding die ik uit mijn jeugd heb ontvangen is in contact met mijn ouders. Voornamelijk met mijn vader, waar ik een moeilijke band mee had. Mijn moeder heb ik vele jaren zien lijden door haar zwakke gezondheid. Door haar lijden heb ik ingezien hoe belangrijk gezond zijn is. Hierdoor denk ik vaak anders en ben ik soms kritisch over bepaalde punten in de samenleving. Voeding, lichaamsbeweging, de natuur, de stilte zijn voor mij belangrijk. Ook verbinding voelen met mensen in mijn omgeving geven mij een kloppend gevoel. 

 

Vader

Als vader van 2 geweldige dochters vind ik het belangrijk dat ik vaak aanwezig ben en mijn verantwoordelijkheid van de opvoeding serieus neem. Dit heb ik zelf te weinig ervaren en besef daarmee hoe belangrijk dit is. Het is een rijkdom om vader te mogen zijn en dit draag ik graag over aan alle vaders die hiervoor open staan. 

 

Burn-out

Toen ik 22 was werd ik ziek met een burn – out. In die tijd was er hier nog geen sprake van en heb ik nooit echt geweten wat het was.  Pas later op mijn 37ste kreeg ik mijn 2de burn-out en toen herkende ik de symptonen. In 15 jaar tijd had burn-out een veel grotere bekendheid gekregen, al werd dit nog steeds niet serieus genomen.


 

Mannenwerk

Met mannenwerk kwam ik in aanraking tijdens een mannenbijeenkomst in de herfst van 2016. Daar ervaarde ik voor het eerst de kracht van een mannengroep. Hoe belangrijk het is om met mannen samen te komen, te delen en luisteren van elkaars ervaringen. Nu 4 mannen festivals later ben ik zelf bezig om een mannencirkel op te starten en heb ik verschillende mannen van dienst kunnen zijn als healer en workshopgever.

 

Sjamanisme

Sinds de geboorte van onze oudste dochter ben ik op ontdekkingstocht begonnen. Wat brengt mij hier op aarde? Wie ben ik werkelijk en wat is mijn missie? Zo kwam ik op het sjamanistische pad terecht via cursussen en opleidingen. Via innerlijke reizen en teachings ben ik steeds dichter bij mijn innerlijke kompas gekomen. De sjamanistische weg is voor mij een toegangspoort. Energetische healingen en reiki werken voor mij helend op mijn fysieke en spirituele zijn. En dit breng ik graag over aan iedereen die hiervoor open staat.

 

Thuis voelen

Na verschillende jaren in bedrijven gewerkt te hebben, waar ik niet op mijn plek zat, ontdekte ik het buitenleven. Wanneer ik terugblik op mijn kindertijd, klopte dit plaatje helemaal voor mij. Ik voel mij thuis in de natuur waamee ik veel verbinding voel.  Ik zoek er de stilte op die zo belangrijk en essentieel is. In de stilte voel ik mijn werkelijke zijn. Van daaruit kan ik verder bouwen en mezelf ontdekken.

sjamanisme