LENTE EQUINOX INSPIRATIE - DAG ( yoga - lunch - drumcirkel )

PRAKTISCH

Info en boekingen: ecovilla.essen@gmail.com
Cash meenemen voor de betaling.

 

Wanneer: zondag 24 maart van 10.30 tot 15.30 uur


Deelnameprijs:
- yoga (15e niet leden 10e leden)
- plantaardige en glutenvrije lunch (15e)
- Drumcirkel (15e niet leden 10e leden)
Water en thee inbegrepen.
Inspiratie-dag deal: 40e niet-leden / 30e leden

 

Locatie:

Eco villa, Wildertse duintjes 1 in Essen

Geen parking aan de villa; parkeren aan de bestemde parking aan het viaduct of aan de grasstrook einde Herdersbaan.
Voor weg-instructies: ecovilla.essen@gmail.com

Meenemen:

Neem een instrument (drum, ratel,...) mee voor de drumcirkel.
Draag comfortabele kledij voor de yoga.

 

Betekenis van de lente - equinox

 

Nu we de donkere tijd van de winter achter de rug hebben komen dag en nacht, ying en yang terug in balans.

De kiemen die in in januari en februari zijn opgekomen krijgen nu een werkelijke vorm. De zaden die de voorbije weken onvoldoende zorg en bescherming hebben genoten sterven af.

 

Het is een periode van harmonie, zowel in de natuur als in jou als mens. Het is een tijd van seksueel ontluiken, jonge bokken laten zich gelden en beginnen hoorns te krijgen. Vogels beginnen te bouwen aan hun nest en vroege bloemen staan er fris bij. Knoppen en takken lopen uit en de lentegeur komt op je af.

Het zonlicht brengt vernieuwde hoop, creativiteit, inspiratie en wijsheid. Je kwaliteiten en talenten nemen nu een eerste vorm aan. Naar buiten treden vraagt om evenwicht in alles wat je brengt en doet. In contact met anderen dien je gegrond bij jezelf te blijven en waakzaam te zijn met enthousiaste creaties die nog onvoldoende worteling hebben.

 

Om de start extra aandacht te geven bereiden Atmapriya en Patrick Fasseur jullie voor op deze periode, door een inspirerende dag aan te bieden.

Om 10.30 u openen we met een yoga sessie van Atmaprya waarin de adem in combinatie met lichaamswerk centraal staat. Dit om een stevige gronding te ervaren voor de rest van de dag. Iedereen welkom met of zonder yoga ervaring.

Na de yoga kan je genieten van een gezonde vegetarische lunch aangeboden door de Eco villa.

Om 13.00 uur start een drumcirkel begeleid door Patrick Fasseur buiten aan het vuur of bij regenweer binnen in de workshop ruimte bij de houtkachel.

Tijdens de drumcirkel drummen we in harmonie met de natuur in de vier windrichtingen volgens het medicijnwiel. We offeren een natuurlijk element aan vader vuur en eindigen met een woordje van dankbaarheid. De sessie verloopt in een veilige bedding voor iedere deelnemer. Neem een instrument mee, een drum, ratel of een gerelateerd instrument.