MOESTUIN PERMACULTUUR

Permacultuur
Moestuin permacultuur

 

Hoe fijn is het om je eigen groenten en fruit te kweken?
Al meer dan 10 jaar ben ik lid van Velt en beheer ik een eigen moestuin.


Daar probeer ik via permacultuur te zorgen voor een ecologisch evenwicht, een plek waar niet alleen ruimte is voor groenten en fruit maar waar ook kleurrijke bloemen, bijen, vogels en vlinders welkom zijn.


Als veltlid gebruiken ik geen pesticiden, en werken we zoveel mogelijk samen met de natuur. De tuin is een project dat nooit volledig af is. Ieder jaar weer worden er nieuwe aanpassingen doorgevoerd, rekening houdend met klimaatveranderingen zoals lange droogtes en extreem natte periodes.


Door eigen ervaringen en die van medetuinierders veranderen soms bepaalde structuren. Door de juiste combinaties kunnen bepaalde aantastingen voorkomen worden. Dieren zijn nuttig maar af en toe kunnen ze schade aanbrengen. Daarom wordt er nagedacht over eenvoudige combinaties om planten te beschermen. En dit door een zo diervriendelijk mogelijke aanpak.


Wil je zelf graag een eigen moestuin? Of wens je graag wat meer inspiratie voor je bestaande moestuin, dan kan je vrijblijvend contact met mij opnemen.

 

Water een probleem? Maak een wadi.

 

Door klimaatverandering veranderen onze seizoenen en krijgen we vaker langere periodes van droogte. Het opvangen van regenwater vraagt steeds meer creativiteit. Het bouwen van een wadi kan een oplossing bieden.